Nem terjeszti ki a kormány az online pénztárgépek használatát a szolgáltató szektorra, így megmenekülnek a fodrászok, műkörmösök, és a taxisok is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint Orbán Viktor fúrta meg a tervet.


Lázár Jánostól a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón azt kérdezték, hogyan áll az a terv, hogy a szolgáltató szektorra – például a fodrászokra, masszőrökre – is kiterjesztenék az online kasszák használatát. „Volt ilyen javaslat, de a miniszterelnök leverte” – közölte válaszában a Miniszterelnökség vezetője. Szavai szerint Orbán Viktor kormányfőnek az az álláspontja, hogy ez nem indokolt és nem életszerű. 

Lázár János egy korábbi kérdésre visszautalva arról is beszámolt, hogy a nemzetgazdasági tárca a kormány elé viszi azt a kérdést, hogy a kaszinók hogyan kapcsolhatók be a online ellenőrzési rendszerbe.

Mint azt korábban megírtuk, a csere újabb hulláma 50-60 ezer vállalkozást érintett volna az elemzők szerint, ráadásul egy olyan kör kerül most képbe, amelynek nagy része korábban semmilyen pénztárgépet nem használt, így meg kellett volna tanulniuk annak kezelését.

2015 JÚL 29 14:42:46/