• Szoftver frissítés a MICRA Jota és MICRA Mini pénztárgépekre

    13Május

    Szoftver frissítés a MICRA Jota és MICRA Mini pénztárgépekre

    A nyár közepe óta folyamatos frissítést kapnak a Micra Jota, Micra Mini típusú pénztárgépek. A frissítés folyamata a pénztárgépek használatát nem akadályozza, a frissítésről napzárást követően kap értesítést az üzemeltető.

    Az üzemeltetők figyelmét azonban  következők fontos változásokra hívnánk fel:

    ·         A firmware megérkezését követő napzárás után, napnyitás előtt megjelenik az  „Új firmware letöltve, újraindítás szükséges” üzenet a kijelzőn. Ezután nincs más teendő, mint követni a kijelzőn megjelenő utasításokat. A frissítés kb. 3-4 percet vesz igénybe.

    ·         A pénztárgépek menüjében, funkciójában változás történt! A korábbi szoftver  verziókat használó pénztárgépek üzemeltetőinek figyelmét felhívnánk, hogy a napnyitás folyamata a V0009 verziótól kezdődően megváltozott, már nem a megismert módon történik. A pénztárgép a napnyitás folyamán kötelezően be fogja kérni a nyitó összeget!

    Napnyitás folyamata frissítés után:

    Napnyitás szükséges minden pénzügyi művelet elvégzéséhez, illetve minden jelentés nyomtatásához. Napnyitást a megszokott módon a "Vál1 + Napnyitás"  billentyű kombináció segítségével végezheti el.Napnyitás bizonylat kinyomtatása előtt a pénztárgép a következő fizetőeszközökből kér pénzbefizetést: készpénz, hitel, utalvány, valuta. A befizetéshez adja meg az összeget, majd a"Részösszeg" gomb lenyomásával tovább léphet!

    A pénzbefizetés folyamat a le nyíl billentyűvel átugorható. 

    Mint minden más esetben sajnos a frissítés során is előfordulhatnak hibák. Ha következő hibaüzenetek valamelyikét tapasztalja kérjük forduljon szakértő szervizes kollégáinkhoz elérhetőségeink valamelyikén.

    • Hiba: frissítés után"Blokkolt állapot" és"Incorrect ver. of TCU" hiba jelenik meg a kijelzőn.
    • Megoldása: keresse szervizünket, ezt a gépet nagy valószínűséggel AEE gyártói szervízben kell javítani (szoftveresen helyreállítani).
    • Hiba: V0010 esetén üzemeltetés befejezése után "Blokkolt állapot" és"AEE zárolva, blokkolási kód=10" hiba jelenik meg a kijelzőn.
    • Megoldása: keresse szervizünket, ezt a gépet nagy valószínűséggel AEE gyártói szervízben kell javítani (szoftveresen helyreállítani).
    • Hiba: Frissítés után az AEE verziója V0010-re frissül, viszont a pénztárgép verzió nem frissül, Jota esetén MH0A_05, Mini esetén MH0B_05 marad.
    • Megoldása: keresse szervizünket, ezt a gépet nagy valószínűséggel AEE gyártói szervízben kell javítani (szoftveresen helyreállítani).
    • Hiba: Frissítés után nincs GSM jel a pénztárgépen (villog a sárga led). Jota esetében van órajel a kijelzőn, de térerő jel nincs.
    • Megoldása: első körben tisztázni kell, hogy a szolgáltatónál áll-e fenn tartozás, amennyiben nem, úgy keresse szervizünket.
Ugrás az oldal tetejére