A nyár közepe óta folyamatos frissítést kapnak a Micra Jota, Micra Mini típusú pénztárgépek. A frissítés folyamata a pénztárgépek használatát nem akadályozza, a frissítésről napzárást követően kap értesítést az üzemeltető.

Az üzemeltetők figyelmét azonban  következők fontos változásokra hívnánk fel:

·         A firmware megérkezését követő napzárás után, napnyitás előtt megjelenik az  „Új firmware letöltve, újraindítás szükséges” üzenet a kijelzőn. Ezután nincs más teendő, mint követni a kijelzőn megjelenő utasításokat. A frissítés kb. 3-4 percet vesz igénybe.

·         A pénztárgépek menüjében, funkciójában változás történt! A korábbi szoftver  verziókat használó pénztárgépek üzemeltetőinek figyelmét felhívnánk, hogy a napnyitás folyamata a V0009 verziótól kezdődően megváltozott, már nem a megismert módon történik. A pénztárgép a napnyitás folyamán kötelezően be fogja kérni a nyitó összeget!

Napnyitás folyamata frissítés után:

Napnyitás szükséges minden pénzügyi művelet elvégzéséhez, illetve minden jelentés nyomtatásához. Napnyitást a megszokott módon a  "Vál1 + Napnyitás"  billentyű kombináció segítségével végezheti el.Napnyitás bizonylat kinyomtatása előtt a pénztárgép a következő fizetőeszközökből kér pénzbefizetést: készpénz, hitel, utalvány, valuta. A befizetéshez adja meg az összeget, majd a "Részösszeg" gomb lenyomásával tovább léphet!

A pénzbefizetés folyamat a le nyíl billentyűvel átugorható. 

Mint minden más esetben sajnos a frissítés során is előfordulhatnak hibák. Ha következő hibaüzenetek valamelyikét tapasztalja kérjük forduljon szakértő szervizes kollégáinkhoz elérhetőségeink valamelyikén.

  • Hiba: frissítés után "Blokkolt állapot" és "Incorrect ver. of TCU" hiba jelenik meg a kijelzőn.
  • Megoldása: keresse szervizünket, ezt a gépet nagy valószínűséggel AEE gyártói szervízben kell javítani (szoftveresen helyreállítani).


  • Hiba: V0010 esetén üzemeltetés befejezése után  "Blokkolt állapot" és "AEE zárolva, blokkolási kód=10" hiba jelenik meg a kijelzőn.
  • Megoldása: keresse szervizünket, ezt a gépet nagy valószínűséggel AEE gyártói szervízben kell javítani (szoftveresen helyreállítani).


  • Hiba: Frissítés után az AEE verziója V0010-re frissül, viszont a pénztárgép verzió nem frissül, Jota esetén MH0A_05, Mini esetén MH0B_05 marad.
  • Megoldása: keresse szervizünket, ezt a gépet nagy valószínűséggel AEE gyártói szervízben kell javítani (szoftveresen helyreállítani).


  • Hiba: Frissítés után nincs GSM jel a pénztárgépen (villog a sárga led). Jota esetében van órajel a kijelzőn, de térerő jel nincs.
  • Megoldása: első körben tisztázni kell, hogy a szolgáltatónál áll-e fenn tartozás, amennyiben nem, úgy keresse szervizünket.


2018 AUG 01 14:59:00/